13-09-06

What happened on 09/12?

Vandaag stonden er enkele bezoeken op het programma. Na ophaling van de groep werden we verwacht aan het EOC. EOC staat voor Emergency Operations Center. Hier kunnen wij in België gerust een puntje aan zuigen want het is hier grote klasse! Bij grote incidenten gaat men deze "dienst" in werking stellen, elke discipline heeft hier hun eigen bureel en er zijn voldoende resources om een groot incident te managen.

We started today with a visit to the EOC. A dream for Belgian firefighters like us!

Nadien was het tijd om het 911-center te bezoeken, het centrum waar alle noodoproepen binnenkomen. Zoals gewoonlijk is men hier ook weer degelijk voorzien van alle nodige apparatuur. We zien hier ook dat elke brandweereenheid uitgerust is met een GPS....

The 911-center was also on our list. As usual, very weel organized, good equipment, we also learn that the dispatchers can follow the movements of the units with a GPS....

Daarna was het tijd om de Heavy Rescue truck te bekijken. Een speciale wagen met een zeer speciale eenheid. Ze treden op voor allerlei technische interventies maar ook bijvoorbeeld bij interventies in kleine ruimtes.

The Heavy Rescue, a nice piece of apparatus with some nice tools. For technical interventions and confined space rescues.

Ook aan het HazMat station werd gestopt. HazMat staat voor Hazardous Materials oftewel, gevaarlijke stoffen. Dat is dus de specialiteit van de mensen op station 3. Het HazMat team heeft eigenlijk 2 wagens ter beschikking, de eigenlijke HazMat truck en een decontaminatie-eenheid.

We've also visited the HazMat station with the truck and the decon-unit.

 

07:16 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.