16-09-06

Station 18 bij Martin

11-09
18:00 Keukenbrand. Volledig uitgebrand. Ivm het onderzoek zijn we tot 20:30 uur bezig geweest. Daarna hebben we een tweede geslaagde poging gedaan om lekker te eten.
21:18 Iemand met pijn op de borst. Gecancelled voor dat we de kazerne uitreden.
21:45 Autobrand bij een benzinepompstation. Bij het ter plaatse komen met de truck had een andere engine de zaak al onder controle.
22:45 Persoon gevallen. Gecancelled voor vertrek.

12/09
01:48 EMS-call. Dit was de eerste nacht en ik had, doordat ik in een kamer zonder licht en alarm lag, te laat door dat de engine vertrok.
08:00 Bovengrondse brandkraan door een vrachtauto afgereden. Een mooie fontein, waar je lekker nat van kunt worden als je het niet juist doet.
Hierna een bezoek gebracht aan het commando-centrum voor rampen, hurricane's, etc. Ook een bezoek gebracht aan de alarmcentrale. Best interessant om hun werkwijze hierin te zien.
19:45 Liftopsluiting. Bij aankomst waren we eerst niet zeker of het wel het juiste gebouw was. Niemand te zien . Buitendeur opengebroken. Twee liften. In beide liften niemand te zien. We waren aan lift twee bezig, toen uit één ineens een mevrouw kwam die van boven uit haar kantoor naar huis ging. Zij vertelde ons dat er op het zelfde adres nog een gebouw was aan de andere kant van de binnenplaats. Zij had een sleutel. Bij de lift bleek de emergencybutton gebruikt te zijn door een jongeman. Hij was de lift al uit maar kon net als wij niet meer naar buiten. De sloten waren wegens inbraakalarm in hun magneet slot gevallen. Vervolgens zijn we met "wat" dom geweld naar buiten gegaan. Voor de moeite de beheerder even gebeld dat hij het uit mocht zeken met zijn zooitje.
20:50 Mevrouw met haar derde miskraam. Een verdrietige en bloederige bedoening.
21:50 Reported shooting. Als engine worden we geacht om de hoek uit het zicht te wachten totdat de politie de situatie veilig geeft voor hulp aan het slachtoffer. Alleen na enige tijd had de politie nog geen slachtoffer gevonden en zijn we teruggekeerd.
22:45 Man wordt in elkaar geslagen praktisch voor onze deur. We zagen het gebeuren en hebben zelf alarm gegeven. Hij was dronken. Wilde eerst niet in de ambulance, totdat de politie hem de keuze gaf òf in de ambu òf opgesloten worden.
23:45 man door voorbijkomende fietser in elkaar geslagen. Hevig bloedend aan zijn hoofd. We hebben hem netjes verzorgd, op de redbrancard gelegd en hij is met de ambu naar het ziekenhuis gebracht. Vervolgens een heel verhaal met de politie want we mochten de straat niet schoonspuiten. Eerst moest er foto's gemaakt worden van de plaats delict. Dit was ook mijns inziens niet nodig. De bevelvoerder vond dit ook en zij dat hij niet over een half uur hiervoor uit zijn bed gehaald wenste te worden.


13/09
00:25 Koud terug binnen van de vorige inzet komt er een oproep voor huiselijk geweld met wapens erbij. We dienen standby in de kazerne te blijven, omdat het vlakbij is, totdat de politie de situatie heeft verkend en veilig verklaard. De jongeman maakt verschrikkelijk van zijn tak, maar gaat uiteindelijk toch met de ambu mee voor behandeling van zijn wonden. Zijn vriendin heeft hem geslagen en met een wapen bedreigd.
05:09 Na een tijd lekker geslapen te hebben komt er alarm voor een klein mannetje van 1 jaar met een heel moeilijke ademhaling en zichtbaar pijn aan mogelijk de longen. Dit zag er niet geweldig uit.
Om 07:00 uut lekker gedoucht en geschoren. Vervolgens een lekker bord met melk en cornflakes gegeten. Toen was het tijd om naar San Fransisco te gaan. Dit was een leuk bezoek. Ook Alcatrez was imponerend.
20:35 Na terugkomst en warm gegeten te hebben komt er een oproep voor een vrouw met een hoestaanval. Lijkt meer op het bekende drama-alert in tegenstelling tot het spoedeisende trauma-alert
21:10 Vrouw van de fiets gevallen. Gebroken scheenbeen en een hoofdwond. Weinig aan gedaan, want de ambu was er praktisch gelijk met ons.

06:09 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.