18-09-06

De laatste berichten...

15/09
23:59 Man met ademhalingsproblemen. We verloren 35 minuten bij deze jongeman omdat hij in eerste instantie weigerde met de ambu mee te gaan. Uiteindelijk kreeg hij de keus òf in de gevangenis òf mee in de ambu. Eindelijk toen de politie de straat in kwam rijden maakte hij dan toch de keuze om met de ambu mee te gaan.

16/09
01:38 Brandalarm door een voorbijganger in de open loods van een metaalbedrijf. Dit bleek niets te zijn, maar was een bekend adres. Dit bedrijf verwarmd namelijk metaal. De bakken waarin dit gebeurd waren nog gloeiend heet. Bij latere uitrukken zijn we via de snelweg ook langs dit bedrijf gereden. En we konden de taxichauffeur die gebeld had geen ongelijk geven. Het leek net echt een stevige brand.
03:00 Ongeval op de snelweg. In het aanrijden hier naartoe zien we een vechtpartij tussen een aantal dames bij een benzinestation. Voor de gein zie ik, dat is werk voor straks. Verderop staat er al veel politie in de straat. Engine 19 was als eerste bij het ongeval dus wij mochten verder rijden.
03:08 Op de terugweg van de snelweg wordt er een schietpartij bij hetzelfde tankstation van zojuist gemeld. Bij aankomst liggen er twee mannen neergeschoten op een rij tussen de benzinepompen. Eén dwars door het hoofd en één door de wang en door de neus. Hier was flink werk aan de winkel. Beide heren apart afgevoerd met de ambu. In iedere ambu ging een van onze mensen mee. De man door het hoofd geschoten hebben ze onderweg nog moeten reanimeren. Wij ook met de engine naar het ziekenhuis om onze mensen op te halen. Mijn kans om ook eens op de spoedeisende hulp te kijken. Ik mocht meekijken bij de heren van zojuist. Uiteindelijk niet zo fijn om te zien als de door het hoofd geschoten man daar overlijdt.
04:30 Weer een ongeval op de snelweg nu 2 kilometer verder. Een andere engine is eerst en het valt allemaal nogal mee, dus geen werk voor ons.
05:30 Reinigen tankstation van alle bloed en uitgelopen hersenmassa.
06:30 Oudere dame met breathing/hart problems.

Lekker een bord met corn-flakes gegeten. Om acht uur is het telkens bijeenkomen met de captain en de nieuwe schift. De captain wil iets leuks voor mij organiseren. De afspraak wordt gemaakt dat we eerst de huishouding doen en vervolgens naar het grote parkeerterrein gaan om mij te leren rijden met de tiller-truck (ladderwagen).

10:30 Terwijl we met de tiller-cursus bezig zijn krijgen we de melding van een woningbrand binnen. Snel van plek wisselen, aankleden en met gillende sirenes naar het opgegeven adres. Bijna ter plaatse horen we dat de engine de zaak onder controle heeft. Het is een brandje in de afzuigkap. Ter plaatse gevraagd voor de warmtebeeldcamera.
11:40 Waterlekkage gemeld in een park. Ook hier wordt dus met gillende sirenes naartoe gereden. Waarom? Don't ask me. Bij aankomst is het hele park verzopen van het water. Dit wordt veroorzaakt door een niet volledig dichtzijnde afsluiter van het beregenings-systeem. Na wat zoekwerk de afsluiter gevonden en dichtgedraaid. De parkverantwoordelijke in kennis gesteld.
Tussen de middag lekker Mexicaans gegeten. Een beetje scherp voor een inwoner van Terneuzen, maar een liter water doet wonderen!!!!!!!! Je wordt er in ieder geval wakker van.
14:30 Woningbrand in een appartementencomplex. Matras in de brand geraakt na het in slaap vallen met sigaret.
In het terugrijden een bezoek gebracht aan kennissen voor een verjaardagsfeestje van een klein meisje. Ze durfde bijna niet met ons op de foto.
17:10 Dronkelap net om de hoek. Veel stennis van een bewoonster die zij dat hij bij haar het raam opengebroken had. Alleen buren verklaarden dat zij het bewuste raam dikwijls liet openstaan.
18:00 Man met breathingproblems. We hadden net onze steak op het bord liggen en een hap van onze salade genomen.
18:35 Onze steak is op de helft. Accident on the highway. Andere engine was weer eerst. GRRRRRRRRR.
Hierna hebben we ons eten kunnen afmaken met lekkere zelfgemaakte speculaaskoekjes na.
19:45 Alarm voor het crisis en incident management-team. Een groot aantal leden van onze kazerne heeft hiervoor cursus gevolgd. Te vergelijken met ons Bedrijfs Opvang Team, alleen doen ze dit hier ook voor de inwonders
Een man is overreden door een truck. De situatie ter plaatse loopt uit de hand doordat dit bijna voor zijn eigen huis gebeurd is. Zijn vrouw en familie zijn helemaal door het lint gegaan.
Mevrouw zit vast in een politie-auto en aan ons de opdracht om aan haar te gaan vertellen dat haar man dood is. Ik heb echt bewondering voor de manier waarop mijn "collega's" dat doen. Later gaan we met haar in huis en ook alle familie stroomt binnen. Al met al een moeilijke maar leerzame opdracht.
21:30 We zijn juist terug binnen. Je krijgt hier nog geen tijd om naar de WC te gaan. Man gevonden in een auto met draaiende motor. Bij aankomst slaapt de man zo te zien goed na het nuttigen van ettelijke biertjes. Het eerste wat we doen is motor af en de auto goed checken op wapens voordat we hem wakker maken. Na veel moeite wakker zegt hij twee biertjes gedronken te hebben. Ja, die smoes hebben we eerder gehoord!!!!
Het vervelende is, de captain klaagt hierover, dat de politie hiervoor niet eens meer ter plaatse komt. Maar als brandweer loop je dus grote risico's ivm wapens.
22:00 Man in elkaar geslagen. Waarom? Dat weten ze hier nooit als je ernaar vraagt. Wat regelmatig gebeurt is dat ze zeggen in elkaar geslagen te zijn, maar doodgewoon bezopen op hun gezicht zijn gegaan.

17/09
01:00 Outside fire. Bij aankomst is men gewoon lekker aan het barbecuen.
06:30 Jongeman ziek. Waarschijnlijk zware griep.
07:30 Net ingezeept om te scheren. Weer een medical. Ik besluit om maar een keer in de badkamer te blijven.
Vanmorgen gaan we naar de base-ball game van de Oakland A's en de Chicago White Socks. Vooraf brengen we op uitnodiging een bezoek aan de Burn Foundation die opgesteld staat op het parkeerterrein van het base-ball stadion. Zij helpen mensen met brandweerwonden op de meest uiteenlopende manieren.
Bij terugkomst was Joshua weggeroepn voor het USAR Strike Team ivm een bosbrand in Las Padres National Forest.
18:05 Auto-ongeval. Iemand achterop een ander gereden en gevlucht. De mevrouw heeft last van haar rug en nek. We fixeren haar netjes op de plank.
18:45 We zijn weer eens aan het eten. Brand in een appartement. De afzuigkap is in brand gevlogen. Bij aankomst reeds geblust. Wel de boel geventileerd en gecheckt. Bij terugkomst is onze rijst met kip en groenten bijna koud.
20:14 Bezig aan mijn tweede bordje. Residential fire-alarm. Dit betekent dat bij iemand privé een melder is afgegaan en deze persoon 911 heeft gebeld. Nog voor het uitrijden wordt deze gecancelled. Gelukkig kan ik verder met eten.
Direct hierop volgend loopt een mevrouw binnen met klachten over de manier waarop haar huisbaas haar behandeld, de staat van haar appartement, haar buren , enzovoorts. Zij wil dat we even langsgaan en dit voor haar oplossen. Na enige tijd luisterend oor te zijn geweest en haar wat te drinken te hebben aangeboden sturen we haar weg met een aantal noodzakelijke telefoonnummers. Zij zal de rest zelf in gang moeten zetten.
20:45 Vrouw verdacht van een overval doet net alsof ze van alles mankeert.
21:45 Jongedame met mogelijk tuberculose.

Ondertussen zit ik over de 50 uitrukken. Sorry maar de precieze tel ben ik kwijtgeraakt.

09/15:

1.) A guy with difficulty breathing. He didn't wanted to go with the bus, PD came on scene and that have made the decision a little bit easier.

 

09/16:

1.) Fire in a factory....Nothing very special. It was a steel producing factory and when you pass it on the freeway it's glowing and that looks like a fire.

2.) Freeway accident.

3.) Shooting at a gaz station. 1 in the head, the other one in the cheek. Transport to the hospital where the guy with the head injury died. I got a sneakpeek in the ER.

4.) Freeway accident.

5.) Cleaning up at the gaz station.

6.) Elderly woman with pulmonary and heart failure.

 

When the new shift came on, the Captain promised me to do something special for me. After the house clean up, we went to a big parking lot where they teached me how to drive a tiller truck from in the rear cabin, the tiller cabin.

While we were cruising on the parking lot, a structure fire came in. We changed seats very quickly and we responded. Everything was already under control but they needed our thermal imaging camera.

7.) A broke-down waterline in the park.

Mexican style lunch, pretty hot for a Dutchman.

8.) Appartmentfire.

9.) Drunk guy at the street.

10.) Difficulty breathing.

11.) Freeway accident.

12.) Crisis/incident management team call

 

And a lot of other calls and activities but the list is too long.... I don't know how many exactly but I sure had over the fifty calls last week!

10:48 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

laatste berichten martin Nou Martin,
Dat is weer een hoop ervaring rijker en meer uitrukken dan je hier in een paar maanden hebt.
Groetjes M.

Gepost door: MBO | 18-09-06

De commentaren zijn gesloten.